Voittojen mahdollisuudet kilpapelaamisessa

Jännitys kasvaa, sydän hakkaa. Kilpaa pelaaminen on mukavaa ajankulua kaikille kynnelle kykeneville. Kilpaa voi pelata verkossa tai pelikonsolilla. Verkkopelaaminen reaaliajassa on mukavaa, koska pelaaminen onnistuu vastustajan ollessa missäpäin maailmaa tahansa. Pelaamisen kautta saa uusia ystäviä, ja vieraalla kielellä kommunikoidessa kielitaitokin karttuu vaivattomasti.

Reaaliaikaisia pelejä ovat erilaiset strategiapelit, ensimmäisen persoonan ammuntapelit ja myös moninpelit. Taitojaan voi kartuttaa ajan kanssa, ja taidot oppiessaan voi osallistua erilaisiin liigoihin ja turnauksiin.

Moni todella taitava pelaaja on saanut pelaamisesta itselleen ammatin. Ammattitasolla ja isoissa turnauksissa pelataan mm. Dota2, Counter Strike, Quake, Warcraft, League of Legends ja Starcraft2 nimisiä pelejä. Todella hyvät pelaajat ovat hankkineet itselleen sponsoreita, jotka rahoittavat muun muassa ulkomaanmatkat kilpailuihin. Sponsori voi myös rahoittaa uusia laitteistoja sekä pelaajan huoltojoukot. Palkkioiden suuruudet vaihtelevat tuhansissa euroissa, ja suurimmissa turnauksissa ne saattavat nousta miljooniin euroihin.

Isoja turnauksia järjestetään monessa eri maassa. World Cyber Games -turnausta pidetään epävirallisesti pelimaailman olympialaisina. Suomessa on muutaman vuoden järjestetty sekä kesällä että talvella Assembly, jonka paikkana toimii Helsingin Messukeskus. Vuonna 2007 oli ensimmäinen Assembly juuri Messukeskuksessa. Ihka ensimmäinen Assembly järjestettiin jo vuonna 1992 Kauniaisissa, Kasavuoren koulukeskuksessa. Siitä on tullut suosittu kansainvälinen tapahtuma.

Vuonna 2006 Assembly sai Mindtrek Grand Prix -pääpalkinnon 20 002 euroa, muun muassa kiitoksena siitä, että tapahtuma on hyvä esimerkki suomalaisen peliteollisuuden syntymisessä.