Tarvitsetko uutta näppäimistöä pelaamiseen?

Näppäimistö on erittäin tärkeä osa pelaamista, sillä sen avulla liikutetaan pelihahmoja ja reagoidaan pelin tapahtumiin. Monet ammattipelaajat eivät halua tinkiä laadusta silloin, kun puhutaan kilpapelaamisesta. Parhaimmat näppäimistöt antavat hyvän tuntumana pelaamiseen ja ovat vielä sen lisäksi erittäin nopeita käyttää. Jos haluat tietää lisää, lue tämä artikkeli ja ota vinkit talteen!

Laadukas näppäimistö – kuinka paljon sellainen maksaa?

Laadukkaan näppäimistön saa kohtalaisen edullisesti, vaikka se toki maksaa enemmän kuin tavallinen näppäimistö. Parhaissa näppäimistöissä on laadukkaat mekaaniset painikkeet, joiden tuntuma on vieläpä erinomainen. Lisäksi ne ovat erittäin nopeita, jolloin hahmo reagoi paremmin nopeatempoisissa videopeleissä. Kalleimmat näppäimistöt käyttävät hyväkseen optiikkaa, jolla taataan paras mahdollinen suorituskyky.

Peleihin tarkoitettujen näppäimistöjen hintahaitari liikkuu noin 50–300 euron tietämillä. Erittäin hyvän näppiksen saa jo noin 100 eurolla, joten hinta ei ole päätä huimaava. Jos olet hankkimassa uutta näppäimistöä, niitä kannattaa testata ennen ostamista. Täältä voit löytää laajan valikoiman näppäimistöjä, joten kannattaa käydä tutustumassa.

Mitä tulee ottaa huomioon pelinäppäimistöissä?

Yksi tärkeimpiä tekijöitä ovat painikkeet, sillä eri valmistajat tekevät erilaisia kytkimiä näppäimistöihin. Kytkimet eroavat toisistaan siinä mielessä, että toiset antavat enemmän vastusta kuin toiset. Vertailu kannattaa aina, jos et ole varma, minkälaisesta tuntumasta itse tykkäät.

Kestävyys on tärkeä asia varsinkin silloin, jos pelaa videopelejä aktiivisesti. Monet suosivat tämän takia juuri mekaanisia kytkimiä, koska ne ovat erittäin kestäviä. Parhaimmillaan ne kestävät vuosikausia ilman, että minkäänlaista kulumista on havaittavissa.