Kolikkopelien voittokulku vain jatkuu

Ensimmäisen hedelmäpelikoneen esittelystä on aikaa jo yli 40 vuotta, mutta pelien suosio ei vain laannu. Päinvastoin: vuosi vuodelta kolikkopelejä pelataan yhä enemmän ja yhä suuremmilla summilla. Alkuperäiset manuaaliset ja yksinkertaiset pelikoneet ovat muuttuneet aikojen saatossa nykyisiksi kosketusnäytöillä varustetuiksi viihdekeskukseksi kun taas pelaaminen on suurilta osin siirtynyt internetiin.Mikä on suosion salaisuus?

1. Pelaamisen helppous

Vaikka pelit ovat muuttuneet sisällöltään monimutkaisimmiksi, niin pelaaminen on edelleen helppoa. Korttipelit mielletään taitopeleiksi, joten kynnys mutkattomien kolikkopelien pelaamiseen on matala. Pelaajan vastuulla jää pääosin on ainoastaan panoksen asettaminen ja kelojen pyörittäminen käynnistyspainiketta painamalla. Vain muutaman minuutin pelaamisen jälkeen on päässyt jyvälle pelin tapahtumista.

2. Yksinkertainen panostus

Kolikkopeleissä panos asetetaan aina yhdelle kierrokselle. Panoksen suuruutta pystyy vaihtelemaan vaihtelemalla käytettyjen pelikolikkojen arvoa ja niiden määrää. Joissain peleissä voi myös muuttaa käytettävissä olevien voittolinjojen lukumäärää, jolloin panostus automaattisesti pienenee. Kierroksen aikana ei tule lisämaksuja eikä pelissä ole käytössä sivuvetoja, kuten joissain korttipeleissä. Ainoastaan kierroksen alussa näkyvillä oleva kokonaispanos vähennetään pelitililtä.

3. Teemojen monipuolisuus

Vain hyvin harvaa peliä voi pelata lempielokuvan hahmoilla tai lempiruoan aineksilla, mutta kolikkopeleissä se onnistuu. Kaikesta mahdollisesta on valmistettu tähän mennessä kolikkopeli – parhaimmista teemoista jopa useampi. Hyvin tehdyt teemapelit ovat erittäin viihdyttäviä visuaalisesti ja musiikillisesti. Tällä tavoin niiden parissa viihtyy helposti usean tunnin ajan.

4. Turvallisuus ja reilu pelaaminen

Kolikkopelit sisältävät aina satunnaisgeneraattorin, jonka ansiosta jokainen kierros on monimutkaisen matemaattisen yhtälön tulos. Generaattori laskee kelojen pysähtymispaikan ja symbolien paikat jopa kymmeniä tuhansia kertoja yhden sekunnin aikana. Reilumpaa pelimuotoa on siis vaikea löytää. Lisäksi päävoiton voittamiseen tarvittava symboliyhdistelmä voi olla vain sekunnin tuhannesosan päässä.

5. Progressiiviset jättipotit

Joihinkin kolikkopeleihin on sisälletty progressiivinen jättipotti, joka kasvaa aina kun peliä pelataan. Näistä peleistä käytetään nimitystä jättipottipelit, mutta ne eroavat kolikkopeleistä ainoastaan pääpotin takia. Ne voitetaan täysin satunnaisesti bonuspelin tai symboliyhdistelmän kautta. Suurin jättipottipelien antama voitto on ollut 17,8 miljoonaa euroa. Suosituimpien pelien voitot yltävät poikkeuksetta useisiin miljooniin euroihin. Jättipottipelit ovat tärkeä syy kolikkopelien suosion kasvuun.Kolikkopelien suosioon liittyy monia eri osa-alueita, se mikä on varmaa on, että niiden suosion hiipuminen ei tule tapahtumaan ainakaan lähitulevaisuudessa.